تست استال گیربکس اتوماتیک

5 اردیبهشت 1401 |0 نظر

گیربکس خودرو شرایط کاری مختلفی را با توجه به قدرت یا سرعتی که نیاز داریم را برایمان فراهم می کند.دنده های سبک و سنگین گیربکس خودرو به همین منظور تعبیه شده اند.دنه های سبک برای سرعت های بالاتر و قدرت کمتر و دنده های سنگین بالعکس،سرعت کمتر و قدرت بیشتر.

گیربکس ها می توانند به صورت دستی دنده ها را جابجا کنند و یا اتوماتیک وار اینکار را انجام دهند.در نوع دستی گیربکس صفحه ی کلاچ رابط بین موتور و گیربکس است.ولی در گیربکس های اتوماتیک صفه کلاچ درکار نیست و تورک کنورتور جایگزین آن شده است که بصورت خودکار است.

گیربکس اتوماتیک از بخش های مختلفی تشکیل شده است که تورک کنورتور یا مبدل گشتاور نقش صفحه کلاچ در گیربکس های دنده ای را در آن بازی می کند.

راههایی برای پی بردن به ایرادات گیربکس اتوماتیک وجود دارد که تست استال گیربکس اتوماتیک یکی ازآنهاست.

 

کارشناسی فنی گیربکس اتوماتیک

گیربکس های اتوماتیک با توجه به مکانیزم تعویض دنده ای که دارند به دو دسته دنده خورشیدی و CVTتقسیم می شوند.البته نوعی گیربکس نیز موجود است که نیمه اتوماتیک AMTمعروفند که به معنای گیربکس دستی اتوماتیک می باشند.

تست استال گیربکس اتوماتیک را تنها برروی گیربکس نوع دنده خورشیدی می توان انجام داد که دارای مجموعه ی تورک کنورتور است.

ایرادات شایعی که درگیربکس های اتوماتیک موجود است و بیشتر خریدارن خودرو بر آن اشاره دارند صدای تقه ای ایست که هنگام تعویض دنده به گوش می رسد.

ایرادات دیگری همچون داغ کردن گیربکس،تاخیر در تعویض دنده،عدم کشش گیربکس تحت بار،عدم شتاب گیری مناسب،عدم کشش در سربالایی،صداهای ناهنجار،نشتی روغن و…نیز در گیربکس های اتوماتیک دیده می شود.

 

برای تست گیربکس اتوماتیک باید خودرو را در شرایط کاری مختلف قرار داد.در حالت درجا می توان به اخطارهای پشت آمپر توجه نمود.بررسی کرد که آیا گیربکس سرویس شده یاخیر،برای اینکار می توان گیج روغن گیربکس را کنترل کرد و کیفیت روغن را بررسی نمود.

می توان دیاگ تخصصی برروی خودرو نصب نمود و خطاهای موجود بر یونیت گیربکس را بررسی کرد.پارامترهای گیربکس مانند فشارروغن،عملکرد شیرهای سلنوئیدی،دور شفت گیربکس،دمای روغن و…را نیز می توان از طریق دیاگ کنترل کرد.

تست درایو نیز بهترین تست برای بررسی عملکرد گیربکس می باشد.آیتم های شتاب گیری،حرکت در سربالایی وسرازیری،نحوه ی تعویض دنده،دنده معکوس و… در تست درایو قابل بررسی می باشد.

تست استال گیربکس اتوماتیک

تست استال گیربکس اتوماتیک در واقع آزمونی ست که در حالت سکون،حداکثر دور موتور و مبدل گشتاور را مشخص می کند.این تست تنها برای حالت های D و R گیربکس می باشد.

در این تست آیتم های توان موتور در به گردش درآوردن مبدل گشتاور،پمپ،توربین،استاتور،کلاچ یکطرفه،صفحه کلاچ های داخلی،باند یا ترمزهای مجموعه مورد آزمایش قرار می گیرند.

در این تست باید به موارد خاصی توجه نمود که موجب به بار آوردن خسارت نشویم.برای این تست باید از عدم حرکت خودرو مطمئن شویم و سپس اقدام به این تست کنیم.متذکر است این تست تنها توسط کارشناس فنی خودرو انجام گیرد که به شرایط مختلف کاری خودرو مسلط است.

نکاتی که در باید برای تست استال باید رعایت نمود عبارتند از:

ترمز دستی را کاملا فعال کنید
از مانع حرکت تایر در جلوی تایرها استفاده کنید
ترمز پایی را تا انتها فشار دهید
دمای روغن گیربکس به حداقل دمای کاری رسیده باشد(65درجه)
سطح روغن گیربکس مناسب باشد
اخطار HOTمربوط به دمای روغن روشن نباشد
پس از اطمینان از موارد بالا اهرم تعویض دنده را در حالت Dقرار داده و یکباره پدال گاز را تا انتها فشار دهید،میزان بالا آمدن عقربه دور موتور را بررسی کنید و پدال را رها کنید.متذکر است از تکرار مکرر این تست یا نگه داشتن پدال گاز برای بیش از چند ثانیه بپرهیزید زیرا موجب آسیب رساندن به موتور و گیربکس می گردد.

سپس دسته دنده را در حالت R قرار دهید و همین کار را انجام دهید.میزان دور موتور در هر دو حالت بررسی کنید.

 

نتیجه ی تست استال
پس از انجام تست استال،اگر ایرادی موجود باشد به 4 دسته ایراد برمیخوریم که در اینجا به آن پرداخته ایم.

در حالت D و R دور موتور کمتر از حد استاندارد است
در حالت D و R دور موتور بیشتر از حد استاندارد است
در حالت D دور موتور بیشتر از حد استاندارد است
در حالت R دور موتور بیشتر از حد استاندارد است
دلیل بروز این ایرادات می تواند در توان کم موتور،ایرادکلاچ یکطرفه،پره های توربین،ایراد کلاچ ها،شیربرقی ها،ترمزهای داخلی،فرار روغن،معیوب بودن اویل پمپ و گرفتگی صافی روغن باشد.

جهت تامین قطعات تعمیری گیربکسهای اتوماتیک با کارشناسان فروش تماس حاصل فرمایید.

به اشتراک بگذارید
نظر شما چیست؟